donderdag 29 december 2011

7 maanden vitamine B12 injecties

Op 23 mei 2011 kreeg ik mijn eerste vitamine B12 injectie bij de huisartsassistente. Ik kwam die middag uit Lelystad waar ik de ochtend had doorgebracht op de B12 poli (en daar diverse onderzoeken had gehad). Aan het eind van de ochtend had ik een gesprek met Dr. Auwerda, de B12 specialist in NL.

Kerst en eindjaarsperikelen

Eerste Kerstdag gaan wij traditiegetrouw met Sven zijn ouders, broer en een oom en een oom en tante uit eten (al moet ik eerlijk zeggen dat we ook een paar jaar niet mee zijn geweest).
Zo ook Eerste Kerstdag 2011. Ik kijk natuurlijk al weken uit, naar dit culinaire uitje en kon niet wachten tot ik wist wat we gingen eten.

Koopjes kosten ook geld!?

Ja dat is waar he, ook al is het overal sale, toch kosten al die super koopjes ook geld!
Maar toch afgelopen week een paar leuke dingen kunnen bemachtigen met korting, ik hou van korting!

woensdag 7 december 2011

2e afspraak UMC St Radboud

9 November had ik dus de 2e afspraak in het UMC St Radboud. Om 10.30 uur moest ik er zijn, wij waren weer lekker op tijd zoals gewoonlijk, na een tijdje wachten was ik aan de beurt.

vrijdag 18 november 2011

Shoppen

Afgelopen week aardig rond geshopt op internet. Begon vorige week met een Fragrance Party van Lush. Een paar keer per jaar hebben ze daar een speciale forum party met limited producten die ze alleen die dag verkopen. Je moet dan naar Engeland bellen om je bestelling door te geven. Afgelopen party was dus een parfum party en in tegenstelling tot voorgaande keren, waren de producten ook enkele dagen online te koop.

zondag 6 november 2011

Bezoek UMC St Radboud op 3 november

Afgelopen donderdag moest ik om 9.30 uur in het UMC St Radboud zijn voor een afspraak met Dr. Bunthof (co-assistente).
Lekker vroeg op pad dus, onderweg een beetje stress, er stond een file op ons pad, maar we konden een andere weg nemen, dus keurig rond 9.00 uur waren wij in Nijmegen.

zondag 16 oktober 2011

Kerstmarkt – beetje vroeg!?

Sinds een aantal jaren bezoeken Sven en ik altijd een kerstmarkt in Duitsland. Na een ‘mislukte’ kerstmarkt in Nordhorn, waarbij we ons beide afvroegen ‘is dit nou waar iedereen zo lyrisch over is’!? Weten we inmiddels waar de leukere kerstmarkten zijn en moet ik zeggen, dat ik het reuze leuk vind!

donderdag 13 oktober 2011

Marlies Dekkers & Lush

md_1 Gisteren kon ik mijn gewonnen setje ‘Marlies Dekkers for Magnum’ ophalen in Amsterdam. Dit setje had ik gewonnen met de actie Marlies Dekkers for Magnum, op een speciale website, kon je de streepjescode van een actieverpakking Magnum invoeren en ik behoorde tot de gelukkigen en heb een setje gewonnen.

Sven ging mee, rond 14.30 uur richting Amsterdam gegaan, zodat we nog een bagel bij Bagels & Beans konden eten. Helaas kwamen we op De A1 in een dikke file. Dat heeft ons zo’n 3 kwartier gekost, dus geen bagel bij Bagels & Beans, dat is wel balen natuurlijk als je je er op verheugt.

zondag 9 oktober 2011

Verwijsbrief - UMC St Radboud

Afgelopen dinsdag kon ik eindelijk terecht bij de huisarts (ha). Met hem mijn zorgen over het hoge ferritine gehalte en hoge ijzerverzadiging besproken. Hij vind het geloof ik minder zorgelijk dan ik, maar wil wel een verwijsbrief schrijven.

dinsdag 4 oktober 2011

Dierendag

Tja, dan is het al bijna heel verleidelijk om te zeggen: ‘het is hier alle dagen dierendag’. Nu is dat natuurlijk wel zo hihih en hebben we hier een halve dierenwinkel qua voeding en lekkers.

zaterdag 1 oktober 2011

To blog or not

Na de eerste blog berichten in juli, het blog weer in de ban gedaan, werd er door gefrustreerd, de lay-out lukte niet en ook foto’s plaatsen ging voor geen meter. Laat dan maar, dan ben ik er al weer klaar mee.

Vervolg fysio

Afgelopen donderdag weer bij de fysio geweest, 3 weken terug was mijn vorige afspraak.

De 2e week ging het niet lekker, veel kramp in mijn onderrug, ik had ff geen idee hoe ik die kon ontspannen. Maar na een aantal dagen van ellende, had ik ineens weer door hoe dat ging en vanaf dat moment, ren en spring ik weer in de rondte.

woensdag 28 september 2011

Hydrocobamine versus Methylcobalamine

De eerste 16 injecties die ik heb gehad waren Hydroxocobalamine van Centrafarm, onwijs pijnlijke armen heb ik daar van gehad, heeft echt een flink aantal weken/maanden geduurd voordat dat weer normaal was.

vrijdag 23 september 2011

Uitslag bloedprikken

Op 16 september heb ik bloed laten prikken oa op vit. D, ferritine, ijzerverzadiging en wat algemene dingen.
Op 23 september waren de uitslagen binnen, vit. D is mooi omhoog gegaan van 23 maar 72. Maar die mag zeker voor de winter nog wel wat hoger, ik ga dus door met bij slikken van vit. D.

dinsdag 30 augustus 2011

Toch naar de fysio in Woerden

Vanaf januari ben ik bij de fysio in de buurt, helaas vind ik dat het niet genoeg baat heeft. Ik ben wel een stukje opgeknapt, maar blijf dan steken en kom niet verder.

maandag 29 augustus 2011

Telefonisch consult met de internist

Het zelf injecteren van B12 (Hydrocobamine van Nycomed) gaat echt meer dat prima, wel heel iets pijnlijk, maar pijn mag je dat eigenlijk niet eens noemen. Het brand ook heel ff na het inspuiten.

vrijdag 26 augustus 2011

Boos op de huisarts

Tussen mijn laatste gesprek met de huisarts en de afspraak op de B12 poli heeft zo’n 10 weken gezeten. 10 Weken tussen ‘ik hoop dat ik B12 tekort heb en wat als het dat niet is’.

dinsdag 19 juli 2011

2e Afspraak B12 poli

Op 18 juli heb ik de 2e afspraak op de B12 poli. We zijn aan de vroege kant en kunnen bijna meteen doorlopen, dat is wel lekker natuurlijk, geen lange wachttijd in de wachtkamer.

maandag 11 juli 2011

De tijd tot de 2e afspraak op de B12 poli

Vanaf 23 mei krijg ik dus 2 x per week een B12 injectie bij de huisarts, gegeven door een assistente van de huisarts. De eerste paar injecties gaan prima, maar naarmate ik er meer heb gehad, doet het inspuiten van de vloeistof (Hydroxocobalamine van Centrafarm) steeds meer pijn.

zaterdag 9 juli 2011

Leuke dingen


Vorige week een bestelling gedaan in Engeland, bij http://www.purrsinourhearts.co.uk/shop/index.php


Ik heb een aantal Cat Play Cubes besteld

Bloggen

Oke, het idee speelt al een tijd. Maar ik ga Bloggen, waarover, over al wat me zo bezig houd en op dit moment is dat o.a. ons aanstaande Maine Coon kitten en al wat daar bij komt en ook mijn ervaring met B12 tekort.

maandag 20 juni 2011

Geen facet blokkade

Zoals verwacht waarschijnlijk, ga ik de afspraak voor de facet blokkade afbellen. Puur omdat ik het mega eng vind en ook omdat het niet 100% garantie geeft dat ik daarna van mijn klachten af ben.

donderdag 9 juni 2011

Afspraak op de pijnpoli

Op 9 juni dus de langverwachte afspraak op de pijnpoli. Ik heb de afspraak een aantal keren verzet, omdat het voor mij voelt als het eindstation, als de pijnpoli niet werkt, wat kunnen ze dan nog voor je doen?

maandag 23 mei 2011

Afspraak op de B12 poli

Maandag 23 mei, moest ik al rond 8.00 uur in Lelystad zijn, daar zou ik diverse onderzoeken krijgen en aan het eind van de ochtend de Internist te spreken krijgen.

maandag 16 mei 2011

Pijnpoli–ik durf niet

Op 10 februari kan ik op de pijnpoli terecht, maar onbekend maakt onbemind. Ik ‘durf’ niet en verzet de afspraak. Ondertussen ben ik wel bij een nieuwe fysio aan de slag met dry-needling en rug oefeningen (heel af en toe wordt er gemasseerd).

zaterdag 30 april 2011

Wachten op afspraak bij de B12 poli

In januari dus voor de 2e keer bloed laten prikken, B12 waarde was iets omhooggegaan (182), daarna telefonische overleg gehad met de ha, maar hij bleef bij zijn standpunt, hij wil niks van B12 tekort weten. Om te kijken of ik op een B12 injectie reageer, wil hij er wel 1 of 2 geven.

woensdag 16 maart 2011

B12 tekort of niet?

Ik ben al jaren niet fit, laag energie niveau, gewrichtsklachten, rugpijn enz. En nog een hele rits aan (vage) klachten. Zoals bv zeer pijnlijke vermoeide benen, trillingen in mijn hoofd, hele zware menstruaties.