donderdag 29 december 2011

7 maanden vitamine B12 injecties

Op 23 mei 2011 kreeg ik mijn eerste vitamine B12 injectie bij de huisartsassistente. Ik kwam die middag uit Lelystad waar ik de ochtend had doorgebracht op de B12 poli (en daar diverse onderzoeken had gehad). Aan het eind van de ochtend had ik een gesprek met Dr. Auwerda, de B12 specialist in NL.

Hij heeft me toen B12 injecties voorgeschreven, 8 weken lang 2 x per week een injectie.
In eerdere blogs is al te lezen hoe het die 8 weken is gegaan en ook de tijd daarna. Er is een mooie stijgende lijn, met minder klachten/pijn en meer dingen kunnen doen. Al gaat het met vallen en opstaan, soms 2 stappen vooruit, 1 achteruit. Maar als ik mezelf nu bekijk en aan het begin van dit jaar is er een wereld van verschil.

Ik ben fitter, veel minder pijn in rug en benen (al blijf ik pijn houden in mijn linker been, dat speelt soms behoorlijk op). Heb minder last van kleine ongemakken. Een aantal klachten zijn volledig verdwenen, anderen een heel stuk minder aanwezig.

Sinds begin augustus ga ik naar een fantastische fysiotherapeut/manueeltherapeut in Woeden (in het Zuwe hofpoort ziekenhuis). Hij heeft mijn rug echt in een korte tijd op de rit gekregen, de kramp/pijn in mijn onderrug zijn goed aangepakt en daarnaast heb ik veel oefeningen gekregen die ik thuis moest doen en alles valt op zijn plek en mijn rug gaat gewoon geweldig goed.

Maar ik merk wel dat ik nog heel erg op mijn grenzen moet letten en niet me blind ergens in kan storten, luisteren naar mijn lichaam en soms gewoon 1 + 1 = 2 en dan zelf beslissen dat iets nog niet gaat, hoe graag ik het ook wil.
Sporten gaat op zich heel goed, maar ik kan mijn belastbaarheid maar met hele kleine stapjes verhogen, anders gaat het mis en heb ik een terug val.

Paar weken terug heb ik Adenosylcobalamin samen met Methylcobalamin in Dld besteld, dit zijn 2 andere vormen van B12 dan die in NL wordt voorgeschreven. Of het nou door de Adenosylcobalamin ‘komt’ of toch door niet luisteren naar mijn lichaam en dus de boel overbelasten. Ik heb een enorme terugval gehad, weer een behoorlijke slijmbeursontsteking in mijn linker heup. Dus een paar weken niet kunnen sporten (BALEN!!), ik had op de sportschool een nieuw toestel gedaan (de Wave), maar die heb ik maar 3 minuten gedaan, ik wil dus niet geloven dat het daar van komt.

Ik zelf denk dus dat het indirect komt door de Adenosylcobalamin injectie en daardoor het tekort aan goed bruikbaar B12 voor mijn lichaam, Adenosylcobalamin is maar een ‘beperkte’ vorm van B12, ik voel dat ik beter reageer op Methylcobalamin.

Sindsdien spuit ik dus weer 2 x per week en dat bevalt goed. Het zelf kunnen injecteren is zo ontzettend fijn, hoef er niet voor naar de ha, gewoon een ‘spuit erin’ wanneer ik voel dat het moet. Ook kan ik nu dus andere vormen van B12 uitproberen en vooral de Methyl is heel prettig voor de pijn in mijn benen. Paar weken terug een nieuwe Duitse voorraad en en ook NL voorraad besteld, ben ik daar weer een tijd klaar mee. Ook van de huisarts prima naalden gekregen ik kreeg de vorige keren best lange en dikke naalden, nu heb ik mooie dunne en iets kortere naalden (had zelf ook al wat gekocht, maar deze zijn nog net iets fijner), dus het prikken is geen enkel probleem, gaat volledig automatisch. Ook heb ik spuiten gekregen waar een rubbertje inzit, die spuiten super makkelijk in, die zonder rubbertje moet je best kracht voor zetten en dan schokt het in je been, dit gaat mooi soepel en geleidelijk. Best fijn dat het allemaal zo gaat, dat maakt het allemaal net iets fijner en makkelijker.

Ik wel wat last van mijn rug, ben benieuwd of dit komt door vitamine D tekort. Daar heb ik dinsdag weer bloed voor laten afnemen, dus ff een weekje wachten dan weet ik hoe het met de vitamine D staat.
Maar zoals het nu lijkt, kan ik maandag weer lekker sporten (sportschool is deze week dicht). Kan niet wachten, heb er weer zin in.


Al met al is er in het afgelopen jaar veel veranderd, van wanhopig en niet weten hoe het verder moet, de helft van je werkzaamheden afstoten en proberen te revalideren.
Naar verder werken aan herstel van je lichaam en weer leuke dingen doen! Kortom ik heb zin in 2012! Als dan ook het afvallen goed blijft gaan ben ik helemaal blij (al zijn er al flink wat kilo’s af).
En als er tot slot dan ook nog een Maine Coon kitten bij ons mag komen wonen, ben ik helemaal een gelukkig mens, helaas hadden we daar afgelopen jaar ook geen geluk mee, maar we hebben geen haast. Ik hoop dat de fokker van onze keuze dit jaar meer geluk en voorspoed heeft wat fokken betreft en dat er een wolk van een jongen geboren mag worden voor ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten