vrijdag 23 september 2011

Uitslag bloedprikken

Op 16 september heb ik bloed laten prikken oa op vit. D, ferritine, ijzerverzadiging en wat algemene dingen.
Op 23 september waren de uitslagen binnen, vit. D is mooi omhoog gegaan van 23 maar 72. Maar die mag zeker voor de winter nog wel wat hoger, ik ga dus door met bij slikken van vit. D.

Ferritine was 294 (dus nog steeds veel te hoog) en ijzerverzadiging was 48% (die was in januari nog 36%). Het lijkt dus totaal niet de goede kant op te gaan, helaas is de huisarts komende week op vakantie en kan ik pas 4 oktober bij hem terecht om het vervolg te bespreken, er kon wel een telefonisch consult nog worden gepland voor vandaag, maar het lijkt me prettiger om ff langs te gaan dan het over de telefoon te bespreken.

Inmiddels wel een mail gestuurd naar de Hemochromatose vereniging met de vraag of er specialisten zijn die zich hiermee bezig houden. Wil wel naar een goede arts natuurlijk.

Als je op het www zoekt naar de richtlijnen voor Hemochromatose zou het met mijn waarden zeer waarschijnlijk betekenen dat ik moet gaan aderlaten (wekelijks een bepaalde hoeveelheid bloed ‘aftappen’ om zo het ijzer gehalte naar beneden te brengen).

Ik ben benieuwd wat de huisarts hier van denkt, we hebben het er al eerder over gehad, maar dan haalt hij referentie waarden aan, waarbij zeker al schade is ontstaan aan organen, denk niet dat ik daar op moet gaan wachten. Daarom wil ik graag een verwijzing naar een specialist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten